Apax zet boekhoudsoftwarebedrijf Exact te koop

De Britse investeringsmaatschappij Apax heeft het Nederlandse softwarebedrijf Exact te koop gezet. Het Delftse bedrijf moet ongeveer 1,5 miljard euro opbrengen. Dat hebben bronnen van FD anoniem gemeld.

Boekhoudsoftware

Exact is vooral bekend van zijn boekhoudsoftware, waar zo’n 300.000 Nederlandse mkb’ers gebruik van maken. De beoogde opbrengst van 1,5 miljard euro, inclusief schulden, is bijna 19 keer de brutowinst voor afschrijvingen. Deze bedraagt naar schatting circa 80 miljoen euro.

Grote plannen

Apax is slechts 3 jaar eigenaar van Exact. De investeerder had grote plannen met Exact en haalde het bedrijf van de beurs, waardoor Exact niet meer hoefde te laveren tussen investeren in projecten en het tevredenstellen van aandeelhouders. Het softwarebedrijf moest een wereldspeler worden, maar zo ver is het nog niet gekomen. Sinds vorig jaar richt Exact zich weer vooral op zijn thuismarkt;  de Benelux, Frankrijk en Spanje. Het veroveren van andere grote markten zoals het Verenigd Koninkrijk en Duitsland bleek te hoog gegrepen.

Altijd op de hoogte blijven?

Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox

  • Vond u dit bericht waardevol?
  • JaNee
Share this post