Belastingdienst New York start onderzoek belastingfraude Trump

De belastingdienst van de staat New York opent een onderzoek naar mogelijke belastingfraude door de Amerikaanse president Donald Trump en zijn familie. Dit doet de dienst naar aanleiding van berichtgeving van de New York Times, schrijft het FD.

Belastingfraude

De New York Times meldde dinsdagavond dat Trump betrokken is geweest bij belastingfraude. Bij de overdracht van alle rijkdom van vader Fred Trump naar zijn kinderen zouden de grenzen van de wet zijn opgezocht en overschreden.

Overdracht van rijkdom

In aanloop naar het overlijden van Fred Trump is Trump senior met zijn kinderen en adviseurs zeker tien jaar in de weer geweest om de overdracht van de rijkdom zo vorm te geven dat de fiscus er bekaaid vanaf zou komen. Het onroerend goed werd bijvoorbeeld aanzienlijk afgewaardeerd.

Schenkbelasting ontdoken

Volgens een expert in de krant is dit een duidelijk herkenbaar patroon in het handelen van de familie om belasting op giften te verlagen. De familie Trump zou zo honderden miljoenen dollars aan schenkbelasting hebben ontdoken. Over het vermogen van ruim 1 miljard dollar zou slechts 52,2 miljoen dollar belasting zijn betaald. Dat is slechts een fractie van de 550 miljoen dollar die afgedragen had moeten worden.

Altijd op de hoogte blijven?

Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox

  • Vond u dit bericht waardevol?
  • JaNee
Share this post