Erfenis wordt steeds meer waard

Na jaren van krimp is de doorsnee erfenis sinds 2015 weer meer waard aan het worden. In 2015 werd in totaal 15,5 miljard euro nagelaten, 680 miljoen euro meer dan een jaar eerder. Ruim een derde van dat bedrag zit in stenen en is dus te danken aan de stijgende huizenprijzen. Dat schrijft De Telegraaf op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Erfenis in de lift

Omdat de huizenprijzen sinds drie jaar fors in de lift zitten, net als het aantal overledenen met een koophuis, is het aannemelijk dat de waarde van erfenissen sindsdien verder is toegenomen, schrijft de krant. De toegenomen banksaldi en stijgende aandelenbeurzen zullen dat effect alleen maar verder hebben versterkt. De meest actuele cijfers zijn echter nog niet bekend, waardoor het ‘erfrecord’ uit 2011 voorlopig op bijna 16 miljard euro blijft staan.

Doorsnee erfenis

Overigens was de doorsnee erfenis in 2015 nog wat lager dan tijdens het recordjaar 2011. De doorsnee erfenis kwam drie jaar geleden  uit op 23.700 euro. Dat betekent dat de helft van alle erfenissen kleiner was dan dit bedrag.

  • Vond u dit bericht waardevol?
  • JaNee
Share this post