Fiscalist ontkent stimuleren belastingfraude

Financieel adviseur Frank B. heeft zijn vroegere cliënt DJ Headhunterz nooit aangezet tot belastingfraude. Dat zei de advocate van de adviseur voor de rechtbank in Amsterdam. De DJ had de fiscalist daar gedagvaard vanwege de enorme financiële schade die hij zou hebben geleden door adviezen van B.

FIOD

De FIOD viel in maart het kantoor en de woning van B. binnen. Aanleiding was de verdenking dat hij Nederlandse muzieksterren op papier naar belastingparadijzen liet verhuizen om belasting te ontduiken. Een van hen was Willem Rebergen, bekend als Headhunterz. Die wil nu tonnen schadevergoeding zien van B. en twee van diens voormalige werkgevers.

Cypriotische vennootschap

De fiscalist zou de internationaal werkende Rebergen onder meer een Cypriotische vennootschap hebben laten oprichten om inkomsten buiten het zicht van de Nederlandse fiscus te houden. “Daarbij moesten de banden met Nederland zoveel mogelijk worden doorgesneden om de indruk te wekken dat hij hier niet meer woonde”, aldus advocaat Jurriaan Zee van de DJ.

Ontkenning

De fiscalist ontkent alle beschuldigingen. Volgens Vissers heeft hij Rebergen gewezen op de fiscale voordelen van emigratie en had de DJ daar aanvankelijk wel oren naar. “Het advies en de constructie was inhoudelijk goed en in strijd met geen enkele wet. Dat Rebergen het advies niet opvolgde en in Nederland bleef, staat daar los van.” De uitspraak volgt op 15 augustus 2018.

  • Vond u dit bericht waardevol?
  • Ja   Nee
Share this post