Groei EY te danken aan accountants

Accountants- en adviesorganisatie EY heeft vooral dankzij de accountantstak een omzetgroei van 5 procent gerealiseerd. Ook de winst groeide in het boekjaar 2017-2018 met 5 procent, dat schrijft FD op basis van het jaarverslag van de organisatie.

Accountants aan de top

De omzet bij de accountants nam een stuk sneller toe dan bij de consultants. De accountants groeiden met 7 procent, terwijl de consultants slechts 2 procent groeiden.

Omgekeerde trend

De trend in de markt is de afgelopen jaren echter omgekeerd. De krant ziet dat de economische hoogconjunctuur vooral de vraag naar adviesdiensten aanjaagt. Concurrent Deloitte meldde voor zijn consultancy-activiteiten zelfs een groei van 13 procent.

Basis voor groei

Het EY-bestuur ligt toe dat de adviestak zich het afgelopen jaar heeft toegelegd op herpositionering, herstructurering en investering. Het bestuur gaat ervan uit dat daarmee de basis is gelegd voor snellere groei de komende jaren.

Transaction Advisory Services

De snelle groei was er bij EY wel bij Transaction Advisory Services, een onderdeel van het kantoor dat zich bezighoudt met advisering rond fusies en overnames. Daar was de omzet 22 procent hoger dan een jaar geleden. De belastingadviespraktijk groeide het afgelopen jaar met 3 procent.

Turbulente tijd

Aan de cijfers is niet af te lezen dat EY door een turbulente tijd is gegaan. Het kantoor is de laatste tijd geconfronteerd met een reeks tuchtklachten, strubbelingen aan de top van de accountantspraktijk en een kritisch rapport van toezichthouder AFM. Ook ligt EY al enige tijd in het vizier van het Openbaar Ministerie (OM) vanwege witwaspraktijken bij klant Vimpelcom. Ook de schikking tussen het OM en ING zette de schijnwerper op de accountantspraktijk van EY.

Altijd op de hoogte blijven?

Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox

  • Vond u dit bericht waardevol?
  • JaNee
Share this post