Miljoenenfraudeurs Belastingdienst krijgen vier jaar cel

De twee miljoenenfraudeurs uit Duiven moeten jarenlang de cel in voor het verduisteren van 19,5 miljoen euro belastinggeld. De 55 jarige Egon D, die tijdens de roof bij de Belastingdienst werkzaam was, moet vier jaar achter de tralies. Zijn biljartvriend, de Griekse ondernemer Sakis O. is veroordeeld voor 46 maanden.

Negatieve dividendbelastingaanslag

Egon D werkte op het moment van de fraude al meer dan 30 jaar bij de Belastingdienst en kon in alle systemen. Hij zorgde ervoor dat een negatieve dividendbelastingaanslag werd opgelegd aan een bedrijf van Sakis O. Ze maakten de bedragen in delen over naar rekeningen van verschillende bedrijven en sluisden die via 41 boekingen door naar twee rekeningen in Turkije, waar een zwager het geld zou opnemen.

Veroordelingen

De drie bedrijven hebben boetes opgelegd gekregen van 300.000, 200.000 en 25.000. De vrouw van Sakis O. en haar zus werden ook verdacht, maar zijn vrijgesproken. De rechtbank in Arnhem zag geen bewijs voor hun betrokkenheid.

Civiele procedure

De zwager in Turkije is er met het geld vandoor gegaan. Voor het terugkrijgen van de miljoenen loopt momenteel een civiele procedure.

  • Vond u dit bericht waardevol?
  • Ja   Nee
Share this post