Notarissen zien fouten bij aanslagen erfbelasting

Notarissen zien veel fouten bij aanslagen erfbelasting van de Belastingdienst. De afgelopen twee maanden zette staatssecretaris Snel van Financiën een extra honderdvijftig man aan het werk om de achterstanden bij de inning van erfbelasting weg te werken. Er wordt veel werk verzet, zien de notarissen, maar de kwaliteit laat te wensen over. Dat schrijft RTL Nieuws.

Foute aanslagen

De notarissen verdenken de Belastingdienst ervan dat een selectie wordt gemaakt van de meest eenvoudige zaken en dat de moeilijkere zaken blijven liggen. Ook zien zij veel foute aanslagen en foute voorlopige aanslagen. Volgens de geïnterviewde notarissen lijkt het erop dat even snel werkstudenten zijn ingehuurd. ‘Daar ga je de oorlog niet mee winnen.’

CDA wil opheldering

CDA-kamerlid Pieter Omtzigt wil voor het Kamerdebat aanstaande woensdag opheldering. Ook wil hij weten hoe de zomertaskforce is samengesteld. Het ministerie van Financiën benadrukt in een reactie aan RTL Nieuws dat de extra medewerkers geen werkstudenten zijn, maar mensen van de Belastingdienst die tijdelijk voor dit werk zijn vrijgemaakt. De Belastingdienst zelf krijgt geen brieven, telefoontjes of bezwaren waaruit blijkt dat de kwaliteit van de aanslagen afneemt.

  • Vond u dit bericht waardevol?
  • JaNee
Share this post