President Trump voert importheffingen Chinese producten in

De Amerikaanse president Donald Trump gaat de invoer van Chinese producten met extra heffingen ter waarde van ruim 50 miljard dollar belasten. Trump komt vandaag met een actuelere versie van een in april gepubliceerde sanctielijst, waarop heffingen vermeld staan op circa 1300 goederen. Dat schrijft FD op basis van informatie van internationale persbureaus en Amerikaanse media.

Handelsconflict

Ingewijden meldden de krant eerder al dat bepaalde producten van de heffingenlijst af worden gehaald en andere, vooral uit de technologiesector, worden toegevoegd. Mogelijk treden de maatregelen met onmiddellijke ingang in werking. Dit zou echter voor een zwaar handelsconflict kunnen zorgen. De verwachting is dat China terug zal slaan.

Chinese heffingen

Eerder heeft China al aangegeven om producten te belasten die van belang zijn voor staten waar veel Trump-stemmers wonen. Sojabonen en Jack Daniels-whiskey kunnen bijvoorbeeld op Chinese heffingen van 25 procent rekenen. Ook Amerikaanse exporteurs van auto’s, chemicaliën en vliegtuigen moeten rekening houden met extra heffingen.

  • Vond u dit bericht waardevol?
  • Ja   Nee
Share this post