Prijzen huurwoningen in vrije sector weer fors omhoog

De prijzen van huurwoningen in de vrije sector blijven stijgen. In het eerste kwartaal van 2018 waren de huurprijzen gemiddeld bijna 6% duurder dan een jaar eerder. In sommige gemeenten, waaronder Zoetermeer en Apeldoorn, bedroeg de stijging zelfs meer dan 20%. Dit schrijft de NOS op basis van cijfers van huurwoningensite Pararius.

Flevoland

Volgens Pararius zien steeds meer mensen zich genoodzaakt om uit te wijken naar relatief goedkopere gemeenten, onder meer in de provincie Flevoland. Vooral Almere is populair. Wel stijgen de huurprijzen in de vier grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht inmiddels minder hard.

Krapte

De voornaamste reden voor de fors stijgende huurprijzen is het grote gebrek aan woningen. En volgens Pararius zal de krapte op de woningmarkt in de komende jaren alleen nog maar toenemen.

Hypotheek

Vooral voor mensen met middeninkomens wordt het steeds moeilijker om een betaalbare huurwoning te vinden. Dit komt doordat zij te veel verdienen voor een sociale huurwoning en vaak te weinig om een hypotheek te kunnen krijgen.

The post Prijzen huurwoningen in vrije sector weer fors omhoog appeared first on Nextens.