Rabobank lanceert Groendepot voor duurzamere woning

Rabobank heeft het ‘Rabo Groendepot’ gelanceerd. Hiermee kunnen hypotheekklanten energiebesparende maatregelen aan hun woning betalen. Het is een aanvullende lening die voor twee jaar vaststaat en waarbij hetzelfde rentepercentage als de hypotheek wordt gehanteerd. Huizenkopers moeten het Groendepot als onderdeel van de hypotheek afsluiten of de bestaande hypotheek ermee verhogen. Dat schrijft NU.nl.

Duurzaamheidsambitie

Volgens Rabobank wonen huizenkopers zo’n vijftien jaar in hun huis en zetten zij de hypotheekrente gemiddeld voor vijftien jaar vast. De kans wordt klein geschat dat de koper voor 2030 ene nieuwe hypotheek afsluit en als hij eenmaal in het huis zit, komt het er vaak niet meer van om het huis te verduurzamen. Volgens Rabobank is daarom deze aanpak nodig om de duurzaamheidsambitie voor 2030 te realiseren.

Flexibele Groendepot

Een tussenwoning van energielabel C naar A krijgen kost gemiddeld zo’n 10.000 euro. Deze duurzame investeringskosten kunnen nu betaald worden uit het flexibele Rabo Groendepot. Met het depot heeft de klant 24 maanden een rekening tot zijn beschikking, waar de duurzame verbouwing mee betaald kan worden. Zolang het geld niet gebruikt wordt, hoeft hier ook geen rente over betaald te worden.

  • Vond u dit bericht waardevol?
  • Ja   Nee
Share this post