Rusland ziet af van omstreden belasting industrie

Het plan van de Russische regering om miljarden extra belasting te heffen bij de grootste mijnbouw- en chemiebedrijven in Rusland is van tafel. De maatregel krijgt onvoldoende steun. Dat schrijft het FD.

Belastingverhoging

Twee weken geleden meldden diverse media nog dat een van de topadviseurs van president Vladimir Poetin werkt aan een belastingverhoging die mijnbouw- en chemiebedrijven jaarlijks 6,5 miljard kan kosten. Poetin zou al hebben ingestemd met dit plan.

Reactie Kremlin

Een woordvoerder van Poetin laat echter weten dat het Kremlin niet akkoord gaat met de belastingverhoging. De Russische regering zou geen noodzaak zien om het bedrijfsleven hoger te belasten. Het zou beter zijn om bedrijven te stimuleren om meer in Rusland te investeren.

Verkiezingsbeloften

De Russische regering heeft extra geld nodig om de verkiezingsbeloften in te lossen, waaronder het verbeteren van de leefomstandigheden. Volgens topadviseur Andrej Belousov kunnen de veertien grootste mijnbouw- en chemiebedrijven van Rusland een deel van hun winst missen, omdat zij buitensporig profiteren van de waardedaling van de roebel en dalende grondstofprijzen.

  • Vond u dit bericht waardevol?
  • JaNee
Share this post