Scheringa hoort oud-top DNB over DSB

Dirk Scheringa ondervraagt volgende week enkele oud-topbestuurders van De Nederlandsche Bank (DNB) en het ministerie van Financiën. De voormalig topman van DSB Bank wil met verhoor in het Paleis van Justitie in Den Haag aantonen dat de centrale bank bewust informatie heeft gelekt die de ondergang van zijn bedrijf bespoedigde.

Vervolgverhoren

Scheringa’s advocaat Geert-Jan Knoops verhoort van maandag tot en met woensdag oud-DNB-directeur Lex Hoogduin, voormalig toezichthouder bij DNB Jaap Holthuizen en hoofd communicatie Benno van der Zaag van de centrale bank. Ook voormalig directeur financiële markten van het ministerie van Financiën Gita Salden en Charles Wijnker, destijds afdelingshoofd marktgedrag bij het ninisterie van Financiën worden ondervraagd.

Volgens een woordvoerder van het kamp-Scheringa kan bij eventuele vervolgverhoren ook de absolute top van DNB, zoals voormalig bankpresident Nout Wellink en voormalig minister van Financiën Wouter Bos worden gehoord.

Begin

Deze verhoren moeten een begin worden van een procedure bij de burgerlijke rechter tegen DNB en het ministerie. De schade van de val van DSB wordt door Scheringa geschat op €830 miljoen. Dat bedrag willen Scheringa en de claim stichting verhalen op de Nederlandse Staat.

Volgens Scheringa hebben DNB en medewerkers van Financiën hun geheimhoudingsplicht geschonden bij het aanvragen van een noodregeling door DNB.

  • Vond u dit bericht waardevol?
  • JaNee
Share this post