Techbedrijven: ‘Herzie beperking looptijd 30%-regeling’

Grote techbedrijven in Nederland doen een dringend beroep op het kabinet om beperking van de looptijd van de 30%-regeling te herzien. In een brief aan staatssecretaris Snel van Financiën pleiten ze voor een overgangsregeling, om te voorkomen dat het concurrentievermogen van Nederlandse bedrijven wordt aangetast. Er wordt zelfs gewaarschuwd voor een impact op de continuïteit van de bedrijfsvoering. Dat schrijft het FD.

Bezuiniging 284 miljoen

Het kabinet onthulde in april dat vanaf volgend jaar 284 miljoen euro bezuinigd wordt op de fiscale vrijstelling van 30 procent op het loon van buitenlandse werknemers. Vanaf 2019 gaat de duur van de fiscale tegemoetkoming omlaag van acht naar vijf jaar, vooralsnog zonder overgangstermijn.

Ontbreken overgangstermijn

Het ontbreken van een overgangstermijn is wat voor de ophef zorgt. Zonder overgangsregeling worden sommige kenniswerkers namelijk al per 1 januari 2019 getroffen. Een voortijdig vertrek van deze essentiële medewerkers kan leiden tot een directe impact op de bedrijfsvoering, groei en innovatiekracht, waarschuwen de ceo’s van de techreuzen.

  • Vond u dit bericht waardevol?
  • Ja   Nee
Share this post