Trump wil importheffing op Europese auto’s invoeren

De Amerikaanse overheid is bijna klaar met het onderzoek naar hogere invoerheffingen op auto’s uit de Europese Unie. Binnenkort zal er actie ondernomen worden. Dat heeft Donald Trump laten weten. Afgelopen vrijdag dreigde Trump al met een importheffing van 20 procent op Europese auto’s als de EU blijft weigeren haar heffingen op Amerikaanse wagens te verlagen. Dat schrijft FD.

Importbelasting

Op Europese personenauto’s die naar de VS worden geëxporteerd, geldt momenteel een importbelasting van 2,5 procent. Voor vrachtwagens rekenen de VS een tarief van 25 procent. Omgekeerd heft de Europese Unie een importtaks van 10 procent op Amerikaanse voertuigen.

Productie in VS

Trump wil dat buitenlandse fabrikanten hun auto’s in de VS bouwen. Dat geldt ook voor Chinese bedrijven. Op 6 juli zullen de Amerikanen een Chinese goederenstroom treffen met heffingen van 25%. De goederen, waaronder auto’s, vertegenwoordigen een jaarlijkse waarde van miljarden dollars.

EU heffingen

De Europese Unie heeft inmiddels importheffingen ingesteld op Amerikaanse producten uit staten waar Trump zijn machtsbasis heeft, zoals motorfietsen van Harley-Davidson en spijkerbroeken van Levi’s.

  • Vond u dit bericht waardevol?
  • Ja   Nee
Share this post